Sluit het slot niet meer goed? Of heb je een ander probleem met je slot? Weet je niet wat het probleem is? Je kunt een slotenmaker inschakelen om te bepalen wat er precies aan de hand is en wat er gedaan moet worden om het slot te repareren. Een slot repareren kun je ook zelf uitvoeren, maar wel is het belangrijk dat je voorzichtig en zorgvuldig te werk gaat.

 

Een slot repareren doe je zo

Is je slot kapot en vraag je je af hoe je een slot moet repareren? Voor je fanatiek aan de slag gaat, is het verstandig een slotenmaker te laten vaststellen wat er precies mis is. Dat vormt de basis voor elke reparatie of vervanging en natuurlijk krijg je een vrijblijvende prijsopgave. In de meeste gevallen gaat het om de volgende problemen, die als volgt gerepareerd kunnen worden.

 

De cilinder van het slot draait

Heb je gemerkt dat de cilinder draait als je een deur op slot wilt doen? Het kan zijn dat de schroefpen gebroken of los is. Hierdoor kan de cilinder niet in de juiste stand staan. Het voordeel is dat dit deel van het slot vrij gemakkelijk gerepareerd kan worden. Zo ben je vrij snel van het probleem af.

 

Het slot sluit niet meer

Heb je gemerkt dat het slot niet meer goed sluit? In de meeste gevallen heeft dit te maken met de nachtschoot of de slotplaat. Het kan zijn dat deze niet meer op elkaar passen, zodat het slot niet soepel meer kan sluiten. Het is echter ook mogelijk dat het slot goed sluit maar te gemakkelijk opengaat. Voor beide situaties is het verstandig om het slot te laten nakijken en repareren. Zo ben je er zeker van dat het slot goed werkt.

 

De deurkruk zit los

Heb je te maken met een deurkruk die los zit? In dit geval is niet het slot het probleem, maar alleen de deurkruk. Hierdoor is de deur moeilijker te openen en te sluiten. Je kunt proberen de deurkruk te repareren of te vervangen. Als je niet weet hoe dit moet, bespaar jezelf dan de tijd en moeite en schakel een slotenmaker in om het werk voor je te doen.