Een glazen wand in de douche kan een mooie en praktische toevoeging zijn aan je badkamer. Het geeft een gevoel van ruimte en laat het licht binnenkomen, terwijl het water netjes wordt afgeschermd. Maar hoe kies je de juiste glazen wand voor jouw douche? Hier zijn een aantal tips om rekening mee te houden:

Aandachtspunten

Afmetingen: Meet de ruimte waarin de glazen wand moet komen en bepaal de afmetingen van de wand. Dit is belangrijk om ervoor te zorgen dat de wand goed past en niet te groot of te klein is.

Type glas: Er zijn verschillende soorten glas beschikbaar, zoals helder glas, mat glas, getint glas of glas met een patroon. Bedenk welk type glas het beste past bij de stijl van je badkamer en jouw persoonlijke voorkeur.

Dikte van het glas: De dikte van het glas kan variëren en heeft invloed op de stevigheid en duurzaamheid van de wand. Over het algemeen wordt een dikte van 8 mm of meer aanbevolen voor een stevige en duurzame wand.

Type deur: Wil je een deur in de glazen wand of niet? Een douchedeur kan handig zijn om gemakkelijk in en uit de douche te stappen, maar het kan ook de ruimte beperken. Bedenk dus goed of een deur nodig is en welk type deur het beste past bij de rest van je badkamer.

Installatie: Laat de glazen wand professioneel installeren om ervoor te zorgen dat het veilig en stevig gebeurt. Een glazen wand moet goed vastzitten om veiligheidsredenen, dus neem geen risico’s en laat het over aan de experts.

Als je deze tips in gedachten houdt, kun je de juiste glazen wand kiezen voor jouw douche. Glazz.nl biedt een ruim assortiment glazen douchewanden met douchedeur, die op maat gemaakt worden. Ook kun je direct contact opnemen om advies van een expert te krijgen. Doordat ze op maat gemaakt kunnen worden, is er voor iedere ruimte wel een unieke oplossing te bedenken.