Een pasgeboren baby brengt veel veranderingen in je leven mee, waaronder het inrichten van de babykamer. Daarbij is een box onmisbaar, een veilige plek waar je baby kan spelen en slapen terwijl jij even je handen vrij hebt. Maar hoe zorg je ervoor dat je baby comfortabel ligt in de box? Met een boxkleed. In deze blog geven we je vijf tips om jou te helpen passend boxkleed te vinden.

Kies voor een goede afmeting

Allereerst is het belangrijk om de afmetingen van je box te kennen. Meet deze zorgvuldig op, want boxen bestaan in verschillende maten. Zo voorkom je dat het boxkleed te groot of te klein is en niet goed past in de box. Een te groot boxkleed kan namelijk gevaarlijk zijn voor je baby omdat het kan gaan opbollen in de hoeken. Een te klein kleed zal niet goed blijven liggen waardoor je baby kan gaan kruipen op de blote bodem.

Maak een keuze uit een vorm of rechthoekig

Boxkleden bestaan in verschillende vormen, zoals rond, vierkant of rechthoekig. Een ronde vorm geeft je baby meer bewegingsvrijheid, terwijl een rechthoekig kleed meer rust brengt. Het kan ook zijn dat jouw box alleen geschikt is voor een bepaalde vorm, bijvoorbeeld als deze een afgeronde bodem heeft. Hou rekening met dus goed welke vorm het beste past bij jouw baby en box.

Kies een stof die bij je past

Net als vormen bestaan er ook verschillende stoffen. Kies een stof die bij jou en je baby past. Katoen is zacht en ademend, terwijl fleece warm en comfortabel is. Kies een stof die gemakkelijk te wassen is en niet snel vervaagt. Enkele kleuren of patronen kunnen je baby ook helpen om langer wakker te blijven en te spelen.

Ga voor een zachte, comfortabele variant

Een gewatteerd boxkleed is niet alleen lekker zacht, maar biedt ook extra comfort en bescherming voor je baby. Zo kan je baby zich minder snel bezeren tijdens het spelen. Bedenk wel dat een dikker kleed niet altijd praktisch is; het is vaak lastiger om het kleed te wassen, goed op te vouwen en op te bergen. Hou hier dus rekening mee bij je keuze.

Doe online inspiratie op

Tot slot doe je er goed aan om online inspiratie op te doen voordat je op pad gaat om een boxkleed te kopen. Zo krijg je een idee van de verschillende stijlen, kleuren en merken en zie je wat er allemaal te koop is. Dit kan het winkelen in de babyzaak aangenamer maken omdat je beter weet wat je zoekt.

SamenvattingĀ 

Het vinden van passend boxkleed lijkt misschien eenvoudig, maar er zijn veel verschillende aspecten waar je rekening mee dient te houden. Meet de afmetingen van de box zorgvuldig op, kies een vorm en stof die bij je past en ga op zoek naar een gewatteerde variant indien gewenst. Met deze vijf simpele tips vind jij gegarandeerd een boxkleed waar je baby veilig en comfortabel in kan spelen en slapen.

 

Bron: Koeka