Lekkages doen niet alleen je waterrekening stijgen, maar ze kunnen je huis beschadigen. Het maakt niet uit hoe klein de lekkage is, uiteindelijk moet je de rekening ervoor betalen. Zij het via via je waterrekening of via schade. Gelukkig kun je een lekkage voorkomen door regelmatig een dakinspectie te laten uitvoeren. 

Oorzaken voor een lekkage?

Dit zijn enkele oorzaken voor een lekkage: 

Verstopte afvoeren

Hoewel haarlokken, vuil en puin de waterstroom van je afvoeren kunnen verstoppen, kunnen ze na verloop van tijd ook je afvoeren doen barsten of scheuren. Verstoppingen die niet aangepakt worden kunnen een verhoogde druk in de afvoeren veroorzaken, waardoor het water je waterleidingen overbelast en schade veroorzaakt.

Toilet lekkage

20% tot 35% van alle toiletten krijgen te maken met een lekkage. Hoewel het heel gewoon is, zijn er meerdere oorzaken voor een lekkage in het toilet. Als je bijvoorbeeld het toilet vanzelf hoort doorspoelen, heb je te maken met een toilet lekkage. Ook kan de afvoer van het toilet lek zijn. 

Hoge waterdruk

Hoge waterdruk kan veel schade aan je leidingen aanrichten. Hoge waterdruk heb je meestal niet in de hand. Wonen in buurten van hoge gebouwen of in de buurt van brandkranen kan de oorzaak zijn van de hoge waterdruk. Vraag een loodgieter in over hoe je de waterdruk in je huis kunt regelen.

Roestende leidingen

Corrosie in je leidingen is een onvermijdelijk probleem. Je kunt het metaal isoleren om het duurzaam te houden, maar toch zullen de leidingen uiteindelijk gaan roesten. Als je leidingen gaan roesten, kunnen er kleine lekken in je leidingen ontstaan.

Een daklekkage

Het kan zijn dat je problemen hebt met het dak waardoor er een lekkage ontstaat. Zo kan het zijn dat de dakgoten kapot zijn of dat er iets mis is met de dakpannen. Kun je het probleem niet ontdekken, dan is het wijs om een dakinspectie uit te voeren of te laten uitvoeren. Sowieso is het raadzaam om periodiek een dakinspectie te doen, zo voorkom je veel ellende.