Heb je een nieuwbouwwoning gekocht of ben je aan het verbouwen in je huis en wil je dat het sanitair opnieuw wordt aangesloten? Dit wordt meestal door een loodgieter gedaan. Benieuwd hoe een loodgieter sanitair aanlegt? In dit artikel lees je hoe een loodgieter te werk gaat en waarom het verstandig kan zijn om deze klus uit te besteden.

Een loodgieter treft altijd eerst een goede voorbereiding

Misschien wel het belangrijkste onderdeel is de voorbereiding voor het aansluiten van sanitair. Als de juiste voorbereiding niet gedaan wordt, is de kans groot dat het aansluiten van sanitair niet naar wens zal verlopen. Het juiste gereedschap bij de hand hebben is belangrijk om meteen te doen.

Bovendien is het essentieel om het sanitair en alle leidingen op een plaats te leggen waar de loodgieter er gemakkelijk bij kan. Zo kan alles in een keer aangesloten worden. Het helpt om van tevoren een schema en plattegrond op te stellen. Zo weet de loodgieter precies wat en wanneer hij moet doen. Hij voorkomt zo ook onnodige problemen tijdens het leggen.

Het leggen van het sanitair

Sanitair aanleggen moet zorgvuldig en goed gebeuren. Met name als je niet over de kennis of apparatuur beschikt, dan is het raadzaam om het sanitair aanleggen uit te besteden aan een loodgieter. Zo voorkom je dat het sanitair verkeerd geplaatst wordt of dat er een lekkage optreedt.

Een ervaren loodgieter heeft veel kennis van zaken en beschikt over de juiste technieken en apparatuur. Zo kan hij elk loodgieterswerk snel en doeltreffend uitvoeren. Voordat het loodgieterswerk op de leidingen wordt aangesloten, kiest de loodgieter er vaak voor om voor de zekerheid alles nog eens te controleren. Zo voorkom je dat je te maken krijgt met lekkages. Dat wil je niet met pas geïnstalleerde sanitair.