Gouden kettingen zijn een tijdloos sieraad dat al eeuwen bestaat. Ze werden ooit vooral gedragen door gangsters en andere figuren uit de onderwereld, maar tegenwoordig zijn ze populair bij iedereen. In deze blogpost bespreken we de geschiedenis van gouden kettingen en geven we je tips over hoe je ze nu het beste kunt stylen.

Geschiedenis van gouden kettingen

Gouden halskettingen zijn er al eeuwen, en hun populariteit is in de loop der tijden geëbd en gevloeid. Voor het eerst werden gouden kettingen gedragen door oude Egyptenaren. Die geloofden dat het metaal magische eigenschappen bezat. Vaak werden de kettingen gedragen met een amulet of talisman om geluk te brengen aan de drager en boze geesten af te weren. In de Middeleeuwen en het Victoriaans tijdperk waren de gouden kettingen populair bij zowel mannen als vrouwen. Echter waren de kettingen die veel gedragen werden in de middeleeuwen een stuk uitbundiger, met ingewikkelde ontwerpen en edelstenen. Terwijl het populaire ontwerp in het Victoriaanse tijdperk een stuk subtieler was. In de jaren 1920 en 1930 werden dunne gouden kettingen veel gedragen door gangsters en andere figuren uit de onderwereld, maar tegenwoordig zijn gouden kettingen geliefd bij iedereen. Ze zijn beschikbaar in veel verschillende stijlen, zodat er voor iedereen wel wat wils bij zit. Van huismoeders tot aan beroemdheden, een gouden ketting is een must-have voor iedere fashionista.

Tips voor het stylen van gouden halskettingen

Nu je wat meer weet over de geschiedenis van gouden kettingen, kunnen we bespreken hoe je ze nu het beste kunt stylen. Hier zijn een paar tips:

  • Als je voor een klassieke look gaat, probeer dan een gouden ketting te combineren met een eenvoudige jurk of blouse. Het contrast zal je ketting doen opvallen. Ga dan ook voor een iets dikkere ketting, met sierlijke patronen of edelstenen.
  • Als je wat glamour aan je outfit wilt toevoegen probeer het dragen van een gouden ketting met een pailletten jurk of andere sprankelende kleding.
  • Als je gaat worden het dragen van uw gouden ketting voor een speciale gelegenheid, probeer het koppelen met een avondjurk of andere formele kleding.
  • Gouden kettingen kunnen ook casual gedragen worden, dus heb niet het gevoel dat je ze moet bewaren voor alleen speciale gelegenheden. Probeer ze te combineren met een T-shirt en jeans of een eenvoudige rok en blouse. In dit geval is het verstandig een wat subtielere stijl ketting te kiezen, zodat de look wel een mooi geheel is.

Het maakt niet uit hoe je de gouden kettingen stijlt, het voegt zeker wat elegantie en glamour toe aan elke outfit. Dus waarom probeer je er niet eens een? Misschien word je wel verliefd op dit tijdloze sieraad.