Spendeer jij sinds de coronacrisis steeds meer tijd thuis door? Dan begrijpen wij als geen ander dat je het liefste wilt genieten van comfortabele zitmeubels. Met een goede bank wordt namelijk ieder avondje op de bank een feestje. Hierdoor is een bankstel al jaren onmisbaar in ieder Nederlands huishouden. Toch komt het tegenwoordig steeds vaker voor dat een bank gecombineerd wordt met één of meerdere fauteuils. Dit is niets meer dan een stoel die is voorzien van een comfortabele hoge rugleuning en armleuningen. Maar wat zijn hier nou precies de voordelen van? Lees snel verder en wie weet breng jij straks jouw vrije tijd door in een heerlijke relaxfauteuil! 

#1 Veel keuzemogelijkheden 

Vandaag de dag zijn er ontzettend veel woonstijlen. Hierbij kan je onder andere denken aan industrieel, Scandinavisch en landelijk. Al deze interieurstijlen kenmerken zich door het bijzondere gebruik van natuurlijke elementen en een opvallend kleurenpallet. Daarom is het belangrijker dan ooit tevoren om jouw relaxfauteuil hierop volledig aan te passen. Om dit te realiseren is het tegenwoordig mogelijk om een fauteuil zelf samen te stellen. Hierbij kan je kiezen uit verschillende soorten bekleding, kleuren en afwerking zodat de fauteuil uiteindelijk perfect in jouw interieur past. 

#2 Geniet van elk zitminuut 

Wanneer je regelmatig last hebt van je rug, dan is een fauteuil een uitstekend idee. Deze stoelen zijn over het algemeen gemaakt met een ergonomische rugleuning. Dit betekent dat de rugleuning zich verloop van tijd volledig aanpast aan jouw zithouding. In de loop der jaren zorgt dit ervoor dat de stoel precies naar jouw rug is gevormd, waardoor je ten alle tijden geniet van iedere zitminuut. Vooral tijdens de koudere dagen van het jaar is er daardoor niets lekkerder dan met een goed boek weg te kruipen in jouw relaxfauteuil.   

#3 Verschillende instellingen 

Er is niets vervelender in het leven dan iedere dag opnieuw wakker worden met rugpijn. Heftige rugpijn staat er immers om bekend dat het bepaalde inspanningen onmogelijk maakt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het langdurig bukken tijdens het doen van de boodschappen. Om te voorkomen dat rugpijn jouw leven gaat beheersen is een relaxfauteuil vrijwel onmisbaar. Deze luxe stoel kan je in een handomdraai gemakkelijk verstellen. Op die manier kan je zelf bepalen hoe de rugleuning het prettigst zit voor de perfecte houding. Wil je liever een stoel waarop je languit kan liggen? Dan is een sta op stoel wellicht iets voor jou!