Je kledingkast bepaald vaak voor een groot deel de look van je slaapkamer. Wanneer je je kledingkast in een andere kamer hebt staan, geldt hetzelfde voor die kamer. En één ding is zeker; je staat er elke dag voor. Het is dan ook best begrijpelijk dat je wel eens toe bent aan een nieuwe kast. Een manier om dit meer budgetproof te doen, is door je bestaande kast te pimpen! Dan hoef je dus niet een hele nieuwe kast te kopen, maar knap je je oude gewoon op. Op die manier heb je wel het gevoel dat je een nieuwe kast hebt. Daarbij is het dus ook waarschijnlijk dat het een nieuwe look aan de ruimte geeft!

 

Speel met kleuren en printen

Wanneer je voor een geheel nieuwe look wilt gaan, kun je er voor kiezen om je kast een andere kleur te geven. Heb je een houten kast? Dan kun je deze gemakkelijk verven. Schuur de kast dan eerst even op. Zo hecht de verf beter en kun je weer langer van je gepimpte kast genieten! Je kunt naast verf, ook kiezen om je kast te behangen. Dit geeft je de mogelijkheid om verschillende printjes te kiezen en de meest unieke kast te creëren! Naast behang kun je er ook voor kiezen om je kast te beplakken met stickers. Zo zijn er namelijk speciale stickers voor bijvoorbeeld Ikea kasten.

 

Verander wat details

Wanneer je wat minder tijd hebt, of minder zin hebt om een grote ingreep te doen aan je kast, kun je er ook voor kiezen om je meer te richten op de details van de kast. Heb jij bijvoorbeeld een kast met handgrepen? Deze zijn vaak gemakkelijk te vervangen. Wil je bijvoorbeeld voor een stoere uitstraling gaan? Verdiep je dan eens in leren handgrepen.

Je kan dan ook nog variëren qua kleur, zo kun je gaan voor zwart leer, maar ook bruin of rood kan het heel leuk doen! Op https://www.lerengoederen.nl/ kun je daarnaast nog voor andere leren details kiezen om zo alles in je kamer te matchen in de details!

Je kunt er ook voor kiezen om handgrepen te vervangen met nieuwe knoppen. Er zijn wel tal van verschillende knoppen te vinden voor je kast. Wil jij knoppen die niemand heeft? Schilder ze dan zelf!

 

Een nieuwe indeling

De indeling van je kast heeft misschien minder met het uiterlijk van je kast te maken, maar kan wel invloed hebben op het gevoel dat je bij de kast hebt! Een nieuwe indeling kan er namelijk wel voor zorgen dat je het gevoel hebt alsof je een geheel nieuwe kast hebt! Daarbij is het handige van Ikea kasten dat je vaak heel gemakkelijk de indeling kunt veranderen en ook losse onderdelen kunt bijbestellen. Wanneer je een open kast hebt, heeft de indeling vanzelfsprekend nog meer invloed. In dat geval kan een nieuwe indeling er namelijk wel voor zorgen dat je een geheel nieuwe kast hebt!