OSB plaat is een geweldig materiaal voor allerlei projecten. Het is sterk, betaalbaar en gemakkelijk om mee te werken. In deze blog bespreken we de voordelen van OSB plaat en geven we enkele projectidee├źn om je op weg te helpen.

Wat is OSB plaat?

OSB plaat is een samengesteld houtproduct dat wordt gemaakt van kleine stukjes hout die aan elkaar worden gelijmd en geperst. OSB plaat is een geweldig materiaal voor allerlei projecten omdat het sterk, betaalbaar en gemakkelijk te verwerken is. OSB plaat is verkrijgbaar in verschillende maten en diktes, zodat je de perfecte plaat voor je project kunt vinden.OSB plaat heeft een ruw oppervlak dat kan worden geschilderd of met behang kan worden bedekt. Het is ook mogelijk om OSB plaat te beitsen zodat het bij je interieur past.

De voordelen van OSB plaat

OSB plaat is een geweldig materiaal voor allerlei projecten. Het is sterk, betaalbaar en gemakkelijk te verwerken. OSB plaat is ook milieuvriendelijk omdat het gemaakt is van hernieuwbare grondstoffen. Dit maakt het ook het perfecte materiaal voor doe-het-zelf projecten. OSB plaat is gemakkelijk te zagen, te boren en te schroeven. Je kunt OSB plaat gebruiken om meubels, rekken, muren, vloeren en meer te maken. Daarbij is dit materiaal ook erg gewild in interieurs vanwege zijn stoere uiterlijk, dat goed past bij de laatste woontrends.

Wat kan ik maken van OSB plaat?

OSB plaat kan dus voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Hieronder vind je enkele projectidee├źn om je op weg te helpen met OSB plaat:

 

  • Maak een boekenplank
  • Een wandplank maken
  • Een salontafel maken
  • Bouw een tuinhuisje
  • Maak opbergdozen
  • Bouw een hondenhok
  • Gebruik OSB plaat om rekken te maken voor uw bijkeuken of garage.
  • Bedek OSB plaat met stof of behang om een uniek hoofdeinde voor uw bed te maken.
  • Gebruik OSB plaat om muurkunst of decoratieve borden voor je huis te maken.

OSB plaat kopen

OSB plaat is verkrijgbaar in vier verschillende klassen. Het onderscheid tussen deze verschillende soorten OSB plaat zit hem in de toepassing van de plaat en de luchtvochtigheid. Meubels kun je bijvoorbeeld prima maken met OSB plaat uit klassen een of twee. Beide deze platen kun je beter alleen op droge plekken binnenshuis gebruiken. OSB plaat uit klasse drie kun je wel gebruiken voor iets vochtige ruimtes zoals bijvoorbeeld badkamers en kunnen ook voor dragende constructies gebruikt worden. OSB plaat uit klasse vier tenslotte, wordt gebruikt voor zware last dragende constructies en is ook zeer geschikt voor vochtige omgevingen. Nu ben je helemaal op de hoogte van de voordelen van OSB plaat en meer!