Na jaren thuiswerken is het eindelijk weer tijd om naar kantoor te gaan. Voor een gezonde werkomgeving is het goed om veel groen te gebruiken, kijk eens op https://www.yessspro.nl/ om te zien wat jij groener op jouw kantoor kunt maken.

Een groene muur

Het is een moderne oplossing die jou de voordelen van het groen op kantoor geeft, maar die ook nog eens niet zo heel erg veel ruimte inneemt, zodat jij de ruimte op een andere manier kunt benutten. Denk daarom eens aan een groene wand. Deze kun je natuurlijk maken met kunstplanten, zoals je misschien wel eens voorbij hebt zien komen op sociale media, maar ook kun je de keuze maken om een groene muur van echte levende planten te maken. Met zo’n groene planten muur heb jij een muur die al meteen gedecoreerd is, de akoestiek verbeterd en ook nog eens zorgt voor een gezond klimaat op het kantoor en dit neemt niet eens zoveel ruimte in en geeft meteen al een fijne sfeer.

 

Ook meer lezen over hoe je voor voldoende licht in je kantoor kunt zorgen? Neem dan even hier een kijkje op Yessspro.nl.

Ruimteverdeler

Wanneer je denkt aan meer groen op kantoor, kun je al snel denken aan plantjes op de bureaus van de werknemers, maar vaak nemen deze belangrijke werkruimtes in en kun je daarom gaan denken aan groen om het personeel heen. Daarin is de genoemde groene muur een slimme keuze, maar wanneer jij wil dat jouw personeel wat meer omringt wordt door het groen, kun je ruimteverdelers kiezen die volledig groen zijn of hogere plantenbakken kiezen om zo iedere werkplek met een plant te omringen, om zo het klimaat op kantoor zo optimaal mogelijk te maken en te behouden. Er zijn zelfs mogelijkheden om kastruimte groener te maken. Wie wil dat nou niet?

Groene pauze

Soms vind je het misschien wel lastig om veel groen te verwerken tussen de werkplekken van het personeel, omdat je merkt dat het veel ruimte inneemt of dat er andere belemmeringen voor jou en het personeel zijn. Dan kun je ook de keuze maken om het groen voornamelijk in de kantine te plaatsen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor tafels met bomen in het midden, of zitplekken waar ook het groen in is verwerkt. Zo kun jij op een subtiele manier zorgen dat het personeel omringd wordt door groen tijdens de pauzes om hier een gezonde en aangename omgeving van te maken. Door de hulp in te schakelen van een professional zoals een projectinrichter, kun jij op een subtiele manier of op een minder subtiele manier veel groen verwerken in de kantoorinrichting.